Dette brød udmærker sig ved at være lavet med meget lidt gær. Og det er meget tæt, næsten som rugbrød, men uden den syrlige smag.

Ingredienser:

5½ dl koldt vand

10 gram gær

450 gram økologisk eller biodynamisk sigtet spelt mel

100 gram økologisk rugmel

100 gram Belsø’s Deluxe Müsli

50 gram rosiner

10-15 mandler evt. snittede

5 gram salt

30 gram koldpresset jomfru olivenolie

økologiske græskarkerner, sesamfrø og blå birkes

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser i en røremaskine og rør den godt sammen i 10 minutter.

Kom den i en form af passende størrelse. Drys græskarkerner, sesamfrø og birkes på med rund hånd.

Stil brødet til hævning i stuetemperatur natten over.

Bag brødet ved 220 grader i en ½ time. Lad det køle af i 10 minutter før der skæres af det.

Variant I:

Tilføj yderligere 1 dl koldt vand og 1 spiseskefuld hørfrø som skal have lov at trække en ½ time før resten af ingredienserne tilsættes.

Variant II:

Sprinkl olien over brødet istedetfor at blande den i dejen og drys herpå sesamfrøene.

Variant III: Brug emmermel eller quinoamel istedetfor rugmelen.