Dette brød udmærker sig ved at være lavet med meget lidt gær. Og det er meget tæt, næsten som rugbrød, men uden den syrlige smag.
Ingredienser:
5½ dl koldt vand
10 gram gær
450 gram økologisk eller biodynamisk sigtet spelt mel
100 gram økologisk rugmel
100 gram Belsø’s Deluxe Müsli
50 gram rosiner
10-15 mandler evt. snittede
5 gram salt
30 gram koldpresset jomfru olivenolie
økologiske græskarkerner, sesamfrø og blå birkes
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en røremaskine og rør den godt sammen i 10 minutter.
Kom den i en form af passende størrelse. Drys græskarkerner, sesamfrø og birkes på med rund hånd.
Stil brødet til hævning i stuetemperatur natten over.
Bag brødet ved 220 grader i en ½ time. Lad det køle af i 10 minutter før der skæres af det.
Variant I:
Tilføj yderligere 1 dl koldt vand og 1 spiseskefuld hørfrø som skal have lov at trække en ½ time før resten af ingredienserne tilsættes.
Variant II:
Sprinkl olien over brødet istedetfor at blande den i dejen og drys herpå sesamfrøene.
Variant III: Brug emmermel eller quinoamel istedetfor rugmelen.